Biri Bizi Gözetliyor Evi - BBG

Tam Versiyon: EY GÜZEL GRUPLAR, BU ÜLKE SİZLERLE GURUR DUYUYOR !!!
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Arkadaşlar, bir yarışmayı takip etmek, izlemek, ordaki yarışmacıları kendine yakın hissedip desteklemek, olan bitenle heycanlanıp sevinmek veya tepki göstermek gayet normal ve anlaşılabilir.
Benim üzüldüğüm ve ayıpladığım şey işin sosyal boyutu.Eğer bu ülkenin insanları, bu boyutlarda grupları organize edebiliyorsa, ve ancak toplumsal felaketlerde (deprem, savaş, vs.) gösterilebilcek bir refleksle, maddi, manevi bu tip organizasyonlar yapabiliyolarsa, ne mutlu bu ülkeye ki, böyle bir potansiyele sahip.
Ama bu oluşturulan grupların ve yapılan organazisyonların amacı 800.000 veya 1.000.000 oyu biraya getirip (söylenen ve yazılan rakkamlar üstüne konuşuyorum) bir yarışmacıyı desteklemek içinse ve sadece bu amaç, destekledikleri yarışmacının 1. olmasını görmekten ibaretse..
Çok basit bir hesap yapalım.Araştırdığım kadarıyla oylama sistemi şöyle gerceklesiyor.Bir abonenin attığı ilk oy 8 sms / 16 kontör, ondan sonra attığı oylar ise 4 sms/ yani 8 kontör.
Organize olupta, bir haftada bir yarışmacıya ortalama 800.000 oy gönderebiliyorsa bu gruplar, geçtim ilk atılan oylardaki 16 kontörü, standart birşekilde her oyu 8 kontörden hesaplasak, yapar 6.400.000 kontör.100 lük kontör fiyatıda 14.50 YTL olduğuna göre, 6400 adet 100 lük kontör x 14.50 YTL = 92.800 YTL.Hadi yuvarlayalım,hediye kontördü, indirimiydi filan olsun sana 80.000 YTL.
E rakip yarışmacıyı destekleyen gruplarda buna yakın oy gönderseler, alsana ortalama 200 küsür bin ytl, haftalık oy için harcanılan kotör parası.Bu hesap,, tabii tüm Türkiye geneli için değil, sadece organize olan grupların harcadığı kontör parası.Yarışmanın 15 hafta olduğunuda hesaba katarsak, varın siz hesaplayın geri kalanını.
EE bu mubarek ramazan ayında, yazıktır, günahtır be kardeşim.Ne o, Ebru birinci olacakmış, ne o, Aynur birinci olacakmış.Birinci olucaklarda nolucak yarışma bitince,,, sizin oylarınızla birinci oldukları için itibarınızmı artıcak bulunduğunuz mahallede, camiada.Havamı atıcaksınız birbirinize kasıla kasıla.
Dışarda yüzlerce insan iftar açmak için çöpleri yokluyo, semtlerde kurulan pazar yerlerinin ardından, yerlerde çöp niyetine bırakılmış ezilmiş, çürümüş sebze meyvleri toplamaya çalısıyor insanlar.
Okullar açıldı, yokluktan okul nedir bilmeyen kaç bin tane küçüğümüz var bu ülkede.Okul, önlük, defter, kalem bilmiyor bu çocuklar.
Eyyy Yüce Gruplar, bir gün sadece bir gün stüdyoya gidiceğinize, toplanıp İstanbulun en yüksek tepesine çıkında, seyredin bakalım aşşağılarda neler oluyor.Harcadığınız bu enerjiyi ve parayı, bü ülkenin yarınları olacak yoksul küçüklerimize kanalize edinde, mahallelerinizde ve cevrenizde, kasıla kasıla yürüyebilmeniz için gerçek ve kutsal bir sebebiniz olsun.
Yok Biz Bu Kafayla Devam Edicez Diyosanızda, Hepinize Yazıklar Olsun...
arescim... haklisin.. ama bu gbi "gercek" seyleri bo$$lamis okdr insan varki... ama bunu buraya yazman dogrumu die iki kere dusundum.. ama snn dediklerin icinde bir suru program yapildi... ve yapilan katkininne kdr oldugunu gorduk :S... bbgde sadece bir eglence programi ... birakda insanlar bunu izlesin =)... tvde "derpremzedelere yardim" gbi bir program olrusa gene HALKIMIZ Yardimeder... herkesin kendine gore zevki,hoslantisi avrdir... yardim eden zaten edio...

yazin icin teskurler.. cok anlamli... yapmayanlara yapilmasi gerekenleri anlatmissin ...
"
Tesekkürler Helin,
Ama yazının ilk bölümüne dikkat edersen aynen şunu yazdım; "Arkadaşlar, bir yarışmayı takip etmek, izlemek, ordaki yarışmacıları kendine yakın hissedip desteklemek, olan bitenle heycanlanıp sevinmek veya tepki göstermek gayet normal ve anlaşılabilir."
Ben asla bu yarışmayı seyretmeyi veya oy vermeyi yanlış bulmuyorum.Amacım bu yarışmalar kaldırılsın yerine sosyal yardım programları yayınlansın da değil ki, bu programlarıda cok faydalı bulmuyorum.Çoğu ajitasyona dayalı rayting kaygılı programlar.
Benim sadece dikkat cekmek istedigim konu, bir yarışma için, bu şekilde organize olup, bu denli organizasyonlar yapabilen bir kitlenin, enerjilerini ve paralarını, daha güzel şeyler için değerlendirebilecekleri.
Bide ben depremzelere yardım filan da demedim.Bu denli organize olabilme durumu, ülkemizde sadece felaket zamanlarında( deprem, savaş, vs.) durumlarında ortaya cıkıyor.Yani bitek o dönemler toplumsal reflekslerimiz çalışıyor.Aksi takdirde bu denli organize olup, faydalı bişeyler yapabilen bir millet diiliz gibi geliyor bana.
Ama yinede eleştirin için teşekkür ederim.Bi daha bu tarz bişey yazmam.
guzel bı konuya degınmısın ares
haddim deil ama ben kisaca aresin anlatmak istedigini ozetleyim
_tamam yarismayi izleyin oy gonderin ama abartmayin,yasamin gercekleri bu yarismadan daha gercek_
herkese bütcesine göre yollarsa asla sorun olmaz
sonuna kadar katılıyorummmm bu yorumu okumadan önce dier başlığa bende yanı şleeri yazdımmm yani bende çok sewiyorum bu yarışmayı ama ne biliyim bu formu okuyunja 600.000 oy falan noluyo yaa yani aynurun ebrunun mustafanın zengin olması bizi bukadar mı ilgilendiriliyor çok saçma geldi... ares sonuna kadar haklısın
ares haklısın.evet bu yarışmayı izleyelim sevdiğimiz yarışmacıları destekleyelim ama bukadar organize gruplar olduğunu inan bende bilmiyordum.ben bu programı bir eğlence programı olarak görüyorum ve ona göre hayatımda konumlandırıyorum.ama tüm vaktini bu yarışma için harcayan ve organize olan insanlar topluluğı banada çok abartılı geliyor.bu yarışma okadar ciddiye alınması gereken bir program değilki.eğlence olarak görülmesi gerekli daha fazlasının gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Referans URL